Generalna skupština organizacije eIFL u Beogradu

U Beogradu se od 8 do 11.11.2007. održava 7. Generalna skupština eIFL (Electronic Information for Libraries (http://www.eifl.net/)). Organizator skupa u ime zemlje domaćina je Narodna biblioteka Srbije.

eIFL.net je organizacija koja okuplja naučne biblioteke iz više od 50 zemlja u razvoju i/ili tranziciji, s ciljem da im se, u okviru složenog finansijskog aranžmana, omogući solidaran i što povoljniji pristup naučnim informacijama. Zahvaljujući zajedničkom nastupu prema izdavačima članice eIFL-a uspevaju da bitno snize cenu pretplate naučnih baza i kolekcija časopisa u vidu punog teksta.

Veliki izbor baza i časopisa u elektronskom obliku, koje se iz sredstava Ministarstva nauke i posredstvom KoBSON-a navaljaju za potrebe domaćih istraživača, obezbeđen je barem delom zahvaljujući članstvu u eIFL-u. Narodna biblioteka Srbije koja predstavlja našu zemlju u eIFL-u izuzetno je aktivna članica te organizacije.

Generalna skupština eIFL-a u Beogradu prvenstveno će se baviti unapređenjem svog poslovnog okvira. Najpoznatiji izdavači imaće prezentacije svojih baza i kolekcija časopisa.

Više o poslovanju eIFL-a na http://www.eifl.net

Adresa

trnska2

Trnska 3, Beograd, Srbija

Kontakt

011/406 11 65
011/406 11 86
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vreme

Ponedeljak - Petak:
Od 8.30 do 17.00
PIB: 100136238
Matični broj: 17355830

Partneri

DOAJ logo
COPE logo
CROSSREF logo
OPENAIRE logo