SEESAmE – The SouthEast European Science Advanced through Evaluation

SEESAmE je sistem za podršku naučnog izdavaštva u jugoistočnoj Evropi, zasnovanoj na konceptu nametanja kvaliteta. Sadrži modul za onlajn publikovanje časopisa, modul za rangiranje indeksiranih časopisa, institucija i povezanih entiteta, citatnu bazu punog teksta i dodatnu bazu za regrutovanje recenzenata.

SEESAmE se zasniva na OJS (Open Journal Systems) koji je bitno ojačan određenim CEON-ovim funkcionalnostima za kontrolu kvaliteta. Te funkcionalnosti su nastale kao rezultat dugoročnog praćenja i analiziranja specifičnih potreba i nedostataka časopisa kakvi se objavljuju generalno u malim zemljama i zemljama u razvoju i/ili tranziciji, a posebno u zemljama regiona Jugoistočne Evrope.

Glavna namena SEESAmE-a je da podrži unapređenje kvaliteta regionalnog izdavaštva, posebno regionalnih naučnih časopisa. SEESAmE to postiže zahvaljujući ugrađenim (automatizovanim) alatkama i mehanizmima koji izvršioce prisiljavaju, ali im istovremeno i olakšavaju, obavljanje obaveznih operacija koje obezbeđuju punu usklađenost uređivačkih postupaka s međunarodnim standardima.

SEESAmE trenutno nije dostupan onlajn zbog potpunog preuređenja servisa.

 

Adresa

trnska2

Trnska 3, Beograd, Srbija

Kontakt

011/406 11 65
011/406 11 86
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vreme

Ponedeljak - Petak:
Od 8.30 do 17.00
PIB: 100136238
Matični broj: 17355830

Partneri

COPE logo
CROSSREF logo
OPENAIRE logo